Gin assortiment - met bijhorende tonics

Gin Mare

Gin Mare is zoals de naam wellicht doet vermoeden een zwoele, mediterrane spirit.

Deze gin werd voor het eerst gestookt in een pittoresk, Spaans vissersdorpje in de 19de eeuw. Dit zorgt ervoor dat tot op vandaag de componenten van deze drank regionaal en van goede kwaliteit zijn gebleven. Tot deze Spaanse bestanddelen behoren Arbequina olijven, rozemarijn, basilicum en tijm. Deze specerijen worden verder aangevuld door enkele klassieke basisbestanddelen: jeneverbessen, koriander, kardemom en citrus.

Bijhorende tonic: 1724 tonic

Bijhorende Garnituren: rozemarijn, tijm, basilicum, citroengras

Sears Cutting Edge Gin

Een zeer speciale Duitse Gin van wereld klasse, door het alcoholpercentage van 44% komen alle essentiele olien goed naar boven. Uw Searszintuigen zullen versteld staan door alle florale tonen, die overgaan in de heerlijke jeneverbessmaak. Deze top gin is helemaal in balans en kan op oneindig veel manieren gedronken worden.

De naam cutting edge, komt van het bereidingsproces, waarin alle handgeplukte ingrediënten met een scherp mes gesneden worden. Dit zorgt ervoor dat alle smaken tijdens het laatste proces; het distilleren helemaal tot zijn recht komen.

Bijhorende tonic: Schweppes Premium Mixer Tonic Original

Bijhorende garnituren: 2 schijfjes komkommer

Bombay Sapphire

Bombay Sapphire Gin klinkt de meeste wel bekend in de oren. De fles heeft ook iets mysterieus over zich hangen. Hij springt direct in Bombayhet oog en trekt meteen je aandacht. Bombay Sapphire Gin behoort tot de meest elegante en complexe gins uit een rijtje van velen. Dit is niet verwonderlijk als je weet dat ze bij de Bombay Spirits Company dit pareltje al aan het koken zijn sinds 1761!

De gin is beroemd om zijn zachtheid en nuance. Zij maken gebruik van tien verschillende kruiden en botanicals oa: jeneverbessen, amandelen, citroenschil, zoethout, koriander, iris, cassia schors,… Ondanks zijn alcoholgehalte blijft hij heel vol en lang in de mond en komt bovendien ook bijzonder zacht binnen zonder het branderig gevoel van de alcohol vanachter in de keel te krijgen

Bijhorende tonic: Schweppes Premium Mixer Pink Pepper

Bijhorende garnituren: schijfje limoen

Hendrick's Gin

Hendrick’s Gin kan niet onmiddellijk beschouwd worden als een doorsnee gin. Ondanks het feit dat hij beschikt over 11 klassieke Hendrick's giningrediënten, wordt de smaak van deze gin vaak op punt gebracht door toevoeging van de Bulgaarse roos of een stukje komkommer. Tot de 11 klassieke ingrediënten behoren onder andere: jeneverbessen, engelwortel, koriander, sinaasappelschillen,…Wat onmiddellijk opvalt aan Hendrick’s, is het feit dat de gin gebotteld werd in flesjes met een oud, apotheekachtig uiterlijk.

Hendrick’s gin is immens populair in de hipste bars in ons landje. Deze fles in jouw drankencollectie maakt je een echte gin expert.

Bijhorende tonic: Schweppes Premium Mixer tonic Original

Bijhorende garnituren: Komkommer, Bulgaarse roos

Gordon's London Dry Gin

De verfrissende jeneverbes vormt het hart van Gordon’s Gin. Deze basis krijgt zijn eigen smaak door het mengsel van natuurlijke Gordonkruiden en specerijen, de zogenaamde ‘botanicals’. Een lichte citruszweem vervolmaakt het geheel. De gin is twee keer gedistilleerd voor een hogere zuiverheid en de opname van de plantaardige ingrediënten. Al in 1858 werd gin gemengd met tonic en het is nog steeds de meest smaakvolle combinatie.

Bijhorende tonic: Fever Tree tonic water

Bijhorende garnituren: steranijs, koriander, citrus

Fever Tree tonic water

Schweppes Premium Mixer