Gin assortiment - met bijhorende tonics

Gin Mare

Gin Mare is zoals de naam wellicht doet vermoeden een zwoele, mediterrane spirit.

Deze gin werd voor het eerst gestookt in een pittoresk, Spaans vissersdorpje in de 19de eeuw. Dit zorgt ervoor dat tot op vandaag de componenten van deze drank regionaal en van goede kwaliteit zijn gebleven. Tot deze Spaanse bestanddelen behoren Arbequina olijven, rozemarijn, basilicum en tijm. Deze specerijen worden verder aangevuld door enkele klassieke basisbestanddelen: jeneverbessen, koriander, kardemom en citrus.

Bijhorende tonic: 1724 tonic

Bijhorende Garnituren: rozemarijn, tijm, basilicum, citroengras

Tides Gin - Limited edition

Deze heerlijke Spaanse gin wordt geproduceerd in het zonnige Andalusië nl. in Cadiz. De Tides Gin is de enige gin ter wereld die gedistilleerd wordt volgens au-bain-marie, waardoor ze de temperatuur constant kunnen houden. Dit brengt natuurlijk met zich mee dat het distillatieproces veel langer duurt, maar het neemt meer de smaken van de botanicals over. Deze gin heeft vooral veel citrus in de neus en mond, maar met een zilte afdronk van de zeekraal.

Bijpassende tonic: Schweppes Premium Mixer Tonic Original

Bijpassende garnituur: takje dragon

Ever Gin

Ever Gin is de eerste London Dry uit Valencia. De met de handgeplukte botanicals komen uit het natuurpark Sierra de Mariola. De basisbotanicals zijn dan ook jeneverbes, rozemarijn en pepermunt en om het geheel wat frisser te maken infusen ze deze heerlijke Spaanse gin met sinaasappel- en citroenschillen.Om het geheel nog een pittigere toets te geven, vullen we de bovenstaande smaken aan met kardemom uit India , koriander aanvulling uit Marokko , engelwortel en munt. Deze Spaanse London Dry Gin is een premium gin die maar liefst 3 keer gedistilleerd is. Top kwaliteit!

Bijpassende tonic: Schweppes Tonic Pink pepper, Fever Tree Mediterranean

Bijpassende garnituur: rozemarijntakje, appelsienzeste

Sears Cutting Edge Gin

Een zeer speciale Duitse Gin van wereld klasse, door het alcoholpercentage van 44% komen alle essentiele olien goed naar boven. Uw Searszintuigen zullen versteld staan door alle florale tonen, die overgaan in de heerlijke jeneverbessmaak. Deze top gin is helemaal in balans en kan op oneindig veel manieren gedronken worden.

De naam cutting edge, komt van het bereidingsproces, waarin alle handgeplukte ingrediënten met een scherp mes gesneden worden. Dit zorgt ervoor dat alle smaken tijdens het laatste proces; het distilleren helemaal tot zijn recht komen.

Bijhorende tonic: Schweppes Premium Mixer Tonic Original

Bijhorende garnituren: 2 schijfjes komkommer

Bombay Sapphire

Bombay Sapphire Gin klinkt de meeste wel bekend in de oren. De fles heeft ook iets mysterieus over zich hangen. Hij springt direct in Bombayhet oog en trekt meteen je aandacht. Bombay Sapphire Gin behoort tot de meest elegante en complexe gins uit een rijtje van velen. Dit is niet verwonderlijk als je weet dat ze bij de Bombay Spirits Company dit pareltje al aan het koken zijn sinds 1761!

De gin is beroemd om zijn zachtheid en nuance. Zij maken gebruik van tien verschillende kruiden en botanicals oa: jeneverbessen, amandelen, citroenschil, zoethout, koriander, iris, cassia schors,… Ondanks zijn alcoholgehalte blijft hij heel vol en lang in de mond en komt bovendien ook bijzonder zacht binnen zonder het branderig gevoel van de alcohol vanachter in de keel te krijgen

Bijhorende tonic: Schweppes Premium Mixer Pink Pepper

Bijhorende garnituren: schijfje limoen

Sloane's Gin

Sloane’s Gin is een uitzonderlijk zachte gin van de allerhoogste kwaliteit. In tegenstelling tot de gemiddelde gin, die in de meeste Sloane's gingevallen enkelvoudig gedistilleerd wordt, kent Sloane’s Gin een uniek productieproces dat meerdere stappen telt. De negen kruiden waaruit Sloane’s Gin bestaat, worden ieder apart gedistilleerd en vervolgens een maand te rusten gelegd om optimaal op smaak te komen. Vervolgens worden deze negen individuele distillaten in exact de juiste hoeveelheden samengevoegd om zo tot de meest bijzondere gin ooit te komen. Sloane’s Gin is dan ook niet voor niets bekroond tot onder andere ‘World’s Best Gin’.

Op de neus start Sloane’s met jeneverbes, die snel wordt verzacht door de andere aanwezige aroma’s. Te beginnen met vanilletonen, gevolgd door zoethout en koriander. Koriander maakt het bruggetje naar het verse citrusfruit met een fris en licht karakter. Het palet begint met zoete en zachte hinten van jeneverbes, vanille, de aardse tonen van kardemom, engelwortel en zoethout. De gin heeft een zijdezachte, romige textuur met een frisse, droge finish van het verse citrusfruit.

Bijhorende tonic: Fever Tree Tonic water, Schweppes Premium Mixer tonic Original

Bijhorende garnituren: Zeste van appelsien, zoethout of een vanillestokje

Hendrick's Gin

Hendrick’s Gin kan niet onmiddellijk beschouwd worden als een doorsnee gin. Ondanks het feit dat hij beschikt over 11 klassieke Hendrick's giningrediënten, wordt de smaak van deze gin vaak op punt gebracht door toevoeging van de Bulgaarse roos of een stukje komkommer. Tot de 11 klassieke ingrediënten behoren onder andere: jeneverbessen, engelwortel, koriander, sinaasappelschillen,…Wat onmiddellijk opvalt aan Hendrick’s, is het feit dat de gin gebotteld werd in flesjes met een oud, apotheekachtig uiterlijk.

Hendrick’s gin is immens populair in de hipste bars in ons landje. Deze fles in jouw drankencollectie maakt je een echte gin expert.

Bijhorende tonic: Schweppes Premium Mixer tonic Original

Bijhorende garnituren: Komkommer, Bulgaarse roos

Gordon's London Dry Gin

De verfrissende jeneverbes vormt het hart van Gordon’s Gin. Deze basis krijgt zijn eigen smaak door het mengsel van natuurlijke Gordonkruiden en specerijen, de zogenaamde ‘botanicals’. Een lichte citruszweem vervolmaakt het geheel. De gin is twee keer gedistilleerd voor een hogere zuiverheid en de opname van de plantaardige ingrediënten. Al in 1858 werd gin gemengd met tonic en het is nog steeds de meest smaakvolle combinatie.

Bijhorende tonic: Fever Tree tonic water

Bijhorende garnituren: steranijs, koriander, citrus

Fever Tree tonic water

Schweppes Premium Mixer